archief

publicatiedatum: 01-07-2015

Welzijnsregio Noord-Limburg en Sociaal Verhuurkantoor Noord-Limburg  nodigen u graag uit op een studienamiddag voor woon- en welzijnspartners. Deze studienamiddag zal plaatsvinden op donderdag 17 september 2015 om 13.30 uur  in Palethe te Overpelt. Dit netwerkmoment van woon- en welzijnspartners komt er naar aanleiding van een rapport van het Sociaal Verhuurkantoor over de huurbegeleiding bij kwetsbare huurders.

publicatiedatum: 13-02-2015

In samenwerking met de gemeenten Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Meeuwen-Gruitrode Neerpelt, Overpelt en Peer, heeft de Opvoedingswinkel een vormingskalender ontwikkeld (digitale vormingskalender).

publicatiedatum: 21-10-2014

In de komende periode worden er enkele studiedagen georganiseerd in het kader van cultuursensitieve zorg:

- 31/10/2014: Andere cultuur, andere gevoelens? Omgaan met emoties in interculturele therapie, door Dr. Jozefien De Leersnyder en Prof. Dr. Batja Mesquita: meer info.

publicatiedatum: 14-10-2014

DINSDAG 25/11/2014 - CULTUURCENTRUM CASINO in HOUTHALEN-HELCHTEREN

Wie komt er naar jouw werking? En wie niet?
Wie zie je op de activiteiten van je team? En wie niet?
Wie maakt er gebruik van je aanbod? En wie niet?

publicatiedatum: 01-09-2014

"Draaiboek voor versterkend en verbindend werken met gezinnen"

  • woensdag 22 oktober 2014, 9u30 - 16u00
  • Campus Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen.
Op woensdag 22 oktober 2014 organiseren de Provincie Limburg en het Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (HUB-KAHO) een studiedag en krijg je inzicht in de unieke formule van Thuiscompagnie.
publicatiedatum: 11-08-2014
Hoeveel Limburgers leven in armoede? En hoeveel inwoners van onze provincie lopen extra risico om in armoede verzeild te geraken? Hoe doet Limburg het in vergelijking met Vlaanderen op vlak van kinderarmoede? Op deze en meer vragen geeft de nieuwe publicatie "Armoede in beeld" een antwoord. We lichten een tip van de sluier, met enkele blikvangers uit het rapport:
  • meer dan 15.000 Limburgers moeten rondkomen met inkomen onder de wettelijke armoedegrens
  • minstens 120.000 Limburgers – één op de zeven inwoners – met een inkomen onder de Europese armoedegrens
publicatiedatum: 16-06-2014

Jongeren die elkaar ontmoeten in de publieke ruimte is van alle tijden. Het maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van jongeren, maar vormt ook het ingrediënt voor brandend actuele discussies.

publicatiedatum: 15-05-2014
De week van de opvoeding is een mooie aanleiding om samen, over sectoren heen te herbronnen. Tijdens deze studiedag kan je twee interactieve lezingen bijwonen en kennismaken met goede praktijken waarbij talent en waarderend samenwerken centraal staan.
De studiedag richt zich tot iedereen die wil samenwerken voor ouders en kinderen, en is een initiatief van provincie Limburg i.s.m. het Limburgs Netwerk opvoedingsondersteuning.
publicatiedatum: 14-05-2014

We ervaren allemaal dat ouders, ook kwetsbare ouders, altijd het beste voor hun kinderen willen.  Maar iedereen twijfelt wel eens, of ziet dat zijn aanpak toch niet altijd schijnt te lukken. Sommige mensen gaan dan zoeken in boeken of volgen een programma zoals Triple P. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. CEDES heeft een ‘opvoedingswijzer’ gemaakt waarin ouders die tegen armoede moeten vechten, een concrete houvast krijgen. Een goede kindertijd vergt immers maar vier bouwstenen. De opvoedingswijzer maakt die aspecten zichtbaar en bespreekbaar.

publicatiedatum: 10-03-2014
Op zondag 16 maart nemen we met Dienst Ambulante Begeleiding deel aan de Dag van de Zorg.  Wij zetten onze deuren open en heten iedereen  van harte welkom!
De ontwikkeling van je baby loopt anders dan verwacht, je zoon of dochter wordt geboren met  een verstandelijke of motorische beperking , je ouder, partner, kind, … krijgt een hersenbloeding,