nieuws

10de RWONL studie- en ontmoetingsdag was schot in de roos

BEKIJK HIER TEKSTEN OF PRESENTATIES:

Positieve Heroriëntering

Positieve Heroriëntering (PH)  is een nieuwe werkvorm die Pieter Simenon aanbiedt. Het is een kortdurende begeleiding van maximum  4 maanden waar de kern van PH is het komen tot verbinding in het gezin en komen tot communicatie. De begeleider  gaat met het gezin tot het niveau van “voelen” en “wat voelen ze nog voor elkaar”. Het graag zien komt op de voorgrond. De  taal wordt hier eveneens aan aangepast.

Studienamiddag voor woon- en welzijnspartners

Welzijnsregio Noord-Limburg en Sociaal Verhuurkantoor Noord-Limburg  nodigen u graag uit op een studienamiddag voor woon- en welzijnspartners. Deze studienamiddag zal plaatsvinden op donderdag 17 september 2015 om 13.30 uur  in Palethe te Overpelt. Dit netwerkmoment van woon- en welzijnspartners komt er naar aanleiding van een rapport van het Sociaal Verhuurkantoor over de huurbegeleiding bij kwetsbare huurders.

Luister in alle talen

Je kan je uitdrukken in alle talen. De vraag is of jouw boodschap altijd goed overkomt. Wat is er nodig om iemand met een andere taal te begrijpen? Tolken bieden een oplossing en zetten zich in om de boodschap mee over te brengen. Maar is dat wel een oplossing bij een begeleiding. Het neemt zoveel tijd in…of toch niet?
De opvangcentra voor asielzoekers, het Agentschap integratie  & inburgering en SPIL nodigen je uit om te komen luisteren en meedenken over hoe de hulpverlening een rol kan opnemen in begeleidingen aan anderstaligen.

Vormingskalender 2015 Opvoedingswinkel

In samenwerking met de gemeenten Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Meeuwen-Gruitrode Neerpelt, Overpelt en Peer, heeft de Opvoedingswinkel een vormingskalender ontwikkeld (digitale vormingskalender).

De zesde staatshervorming: maak jij ook de sprong?

Door de zesde staatshervorming worden een aantal onderdelen van de organisatie van de gezondheidszorg en de ondersteuning van de gezondheidsberoepen van de eerste lijn overgedragen.
Sinds 1 juli 2014 is de overheveling van federaal naar Vlaams niveau op juridisch vlak een feit. Minister Vandeurzen kiest voor 2015-2016 voor continuïteit. De administratieve en financiële overheveling gebeurt in drie fases:
- 1/1/2015: o.a. Impulseoprogramma, huisartsenkringen (zonder wachtposten) en palliatieve samenwerkingsverbanden

Studiedagen cultuursensitieve zorg

In de komende periode worden er enkele studiedagen georganiseerd in het kader van cultuursensitieve zorg:

- 31/10/2014: Andere cultuur, andere gevoelens? Omgaan met emoties in interculturele therapie, door Dr. Jozefien De Leersnyder en Prof. Dr. Batja Mesquita: meer info.

Lanceerdag outreachend werken

DINSDAG 25/11/2014 - CULTUURCENTRUM CASINO in HOUTHALEN-HELCHTEREN

Wie komt er naar jouw werking? En wie niet?
Wie zie je op de activiteiten van je team? En wie niet?
Wie maakt er gebruik van je aanbod? En wie niet?

Training bij CEDES

We ervaren allemaal dat ouders, ook kwetsbare ouders, altijd het beste voor hun kinderen willen.  Maar iedereen twijfelt wel eens, of ziet dat zijn aanpak toch niet altijd schijnt te lukken. Sommige mensen gaan dan zoeken in boeken of volgen een programma zoals Triple P. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. CEDES heeft een ‘opvoedingswijzer’ gemaakt waarin ouders die tegen armoede moeten vechten, een concrete houvast krijgen. Een goede kindertijd vergt immers maar vier bouwstenen. De opvoedingswijzer maakt die aspecten zichtbaar en bespreekbaar.